Кошик

Кошик порожній!

Додавайте товари, що сподобалися в кошик.

Сума замовлення
грн.
Замовити в Києві
Готуємо урамакі вдома: головні правила

Готуємо урамакі вдома: головні правила

08.11.2019

Приготування суші - один із способів познайомитися із загадковою культурою країни де всходить сонце. Це традиційне блюдо набуло популярності у всьому світі. При дотриманні правил подачі і відповідне оформлення воно може стати позицією буденного або святкового меню. Розрізняють декілька видів незвичайної закуски, але роли рисом назовні (урамакі) вважаються самими незвичайними і дуже пікантними. При бажанні їх цілком реально приготувати в домашніх умовах.

Особливості готування урамакі

Блюдо має давню історію. Пройшли десятиліття, як воно змінило статус вуличного ласощі на топовий гастрономічний бренд. Суші є зразком свіжості, оригінального смаку і вишуканості. Термін використовують для позначення страв на основі рису з оцтом (сумесі). Розрізняють різні види в залежності від специфіки готування, оформлення:

  • норімаки (рис завертають в сушені норі з начинкою всередині);
  • бо-дзусі (варена крупа пресується гіркою, зверху викладають рибу);
  • нігірі-дзусі ( «пальчики» з рису, доповнені омлетом, морепродуктами, скибочками рибного філе);
  • чірасі-дзусі (базовий інгредієнт пересипають в піали, перемішують з іншими позиціями).

Практично всі види можна без проблем приготувати в домашніх умовах, необхідно лише трохи вправності, терпіння і практики. Урамакі відрізняються від звичних більшості ролів тим, що лист норі знаходиться не зовні, а всередині страви. Верхній шар - добре спресований рис. Начинка не відрізняється від традиційних варіантів:

  • свіжа, копчена, солона риба;
  • овочі;
  • морепродукти;
  • крабові палички;
  • вершковий, сирний сир і ін.

Верхній шар іноді прикрашають кунжутом, фруктовими або овочевими слайсами, ікрою масаго, тостерний сиром, стружкою норі. Тонкий смак підкреслять соєвий соус, понзу, васабі, маринований імбир.

Цікаво! Під час традиційної готування багато продуктів піддаються тепловій обробці, втрачаючи корисні властивості. При приготуванні суші все мінерали і вітаміни зберігаються, а блюдо легко засвоюється організмом.

Якщо часу на приготування немає, хочеться порелаксувати без зайвих турбот, то замовити смачні суші і роли за вигідними цінами можна у професійній службі доставки «Ікура». Додаткові знижки та акційні пропозиції допоможуть заощадити, отримати приємні бонуси.

Найцікавіші рецептури

Щоб зробити смачні урамакі будинку, необхідно вибрати правильні продукти. Рекомендують використовувати спеціальні сорти рису для готування страви, а свіжі інгредієнти - для начинки. Також потрібно уважно вивчити технологію загортання цього виду суші. Базові дії:

  • готують суміш на базі крупи, оцту;
  • покривають бамбукову серветку харчовою плівкою;
  • викладають на лист норі тонкий шар вареного рису, начинку, залишаючи 1 см до одного з країв вільним;
  • покривають площу додатковим інгредієнтом (кунжут, слайси, ікра), перевертають;
  • загортають рол рухом від себе, надаючи циліндричну або квадратну форму;
  • обрізають краю.

Нарізати готову страву потрібно гострим ножем, змоченим у холодній воді. Як правило, 1 рулет ділять на 6 рівних порційних шматочків. Якщо виникнуть труднощі, в Мережі розміщено багато майстер-класів, де на фото і відео сушисти показують, як зробити смачні і красиві урамакі. Нори не дає оцту в рисі і маслу в темпура торкатися один одного. Незвичайне поєднання протилежних смаків створює дійсно оригінальне блюдо.

Варто знати! Рогожу макису роблять з плоских бамбукових паличок. З її допомогою вийде легко скачати рол в рівну трубочку.

Найпопулярніші інгредієнти для начинки:

  • водорості норі, комбу;
  • свіжий огірок;
  • авокадо;
  • тигрові, солодкі креветки;
  • копчений вугор, сьомга, тунець, морський судак;
  • спаржа;
  • рибний омлет;
  • крабове м'ясо;
  • консервовані мідії;
  • ікра летючої риби (червона, зелена);
  • насіння кунжуту.

Базова позиція суші - правильно зварений рис. Сушисти радять вибирати такі сорти, як урутімаі, мотігоме, фушігон. Традиційно його готують на відкритому вогні в чавунному казані. У сучасних умовах дуже зручно користуватися спеціальною рисоваркою.

Суші - їжа, яка дарує здоров'я і довголіття, насичує організм вітамінами, корисними речовинами, зокрема, йодом, кальцієм. Щоб навчитися крутити урамакі, буде потрібно час, але результат вартий зусиль. Готову страву має нагадувати твір мистецтва, радувати не тільки шлунок, але і очей. Його зручно їсти руками або японськими дерев'яними паличками, злегка вмокаючи в соус (соєвий, томатний, горіховий, лимонний, теріякі, кимчи, з саке).

Повернутися до списку новин
Наверх
Виберіть ваше місто