Кошик

Кошик порожній!

Додавайте товари, що сподобалися в кошик.

Сума замовлення
грн.
Замовити в Києві

03.04.2018

Місо-суп – це традиційний японський суп на основі рибного бульйону дасі і пасти місо, без якого не обходиться практично жодна трапеза, будь то сніданок, обід або вечерю. Сьогодні ми розповімо про те, як приготувати традиційний японський місо-суп з морепродуктів, місо-пастою і бульйоном дасі в домашніх умовах.

Хоча існує величезна безліч рецептів цього супу, ми розглянемо найпростіший, до складу якого входить сир тофу, водорості вакаме і зелений лук. Пасту дасі для приготування супу місо, як і інші інгредієнти, можна знайти або в звичайних супермаркетах, або в спеціалізованих магазинах східної кухні.

 

Отже, для приготування вам буде потрібно:

- 3 чашки бульйону дасі (можна зробити швидкий бульйон, на основі порошку дасі, можна приготувати дасі і самостійно, без напівфабрикатів)

- 3 столові ложки місо (пасти місо відрізняються за своєю концентрації, так що при їх виборі орієнтуйтеся на свої смакові уподобання)

- 600-800 г сиру тофу

- 2 ч. л. сушених водоростей вакаме

- 1 зелений лук

Приготування:

1) Для початку приготуйте бульйон даси. Найпростіший спосіб приготування такого бульйону - з порошку для бульйону дасі. Для цього доведіть до кипіння 3 чашки води і додайте 1,5 ч. л. порошку для бульйону.

2)    Одну столову ложку місо-пасти покладіть в ситечко і занурте ситечко в киплячий бульйон даси, потім ретельно розчиніть пасту в бульйоні. Після того, як перша їдальня ложка розчиниться, повторіть процедуру з другою і третьою столовою ложкою місо-пасти.

3) Поріжте сир тофу невеликими кубиками і додайте їх у суп. Обережно перемішайте, щоб не пошкодити кубики сиру.

4) Замочіть на 10 хвилин сушені водорості вакаме і дайте їм добре настоятися

5) Наріжте зелену цибулю і покладіть порційно цибулю і вакаме в кожну піалу (всього 4 порції)

6) Варіть місо-суп на повільному вогні, поки вона не прогріється, але уникайте довгого варіння, бо від тривалого варіння місо-паста втратить свій смак.

Приємного апетиту! :)

Повернутися до списку новин
Наверх
Виберіть ваше місто