Кошик

Кошик порожній!

Додавайте товари, що сподобалися в кошик.

Сума замовлення
грн.
Замовити в Києві
Вибираємо кращий сир для ролів і суші

Вибираємо кращий сир для ролів і суші

08.11.2019

Японське блюдо суші є одним з найбільш затребуваних в національній кухні. Воно знайшло всесвітню популярність, вважається зразком чистоти, смаку, вишуканості. За умови правильної подачі його можна розглядати як закуску, основну позицію меню або відмінне частування для шведського столу. Секрет унікального смаку полягає в точному дотриманні технології приготування і вибору свіжих якісних продуктів. Сир для ролів - один з найбільш затребуваних видів. Він часто використовується в авторських рецептурах як начинку. Правильний вибір дозволить досягти ідеальної гармонії гастрономічного задоволення і унікального аромату. Знання відповіді на питання про те, який вибрати сир для японського ласощі, дозволить попередити кулінарні помилки і заощадити фінанси, уникнувши зайвих витрат.

Специфіка приготування страви

Термін «суші» використовують для позначення групи страв, які готують на базі сумесі - рис з оцтом. Більшість європейців розуміє під ним рисові рулетики з начинкою. Часто їх поміщають в лист сушеної водорості норі і надають циліндричну форму. Традиційно всередину поміщали шматочки сирої риби - тунця, лосося, сьомги. Згодом для начинки почали використовувати незвичайні продукти: огірок, шпинат, спаржа, краби та ін. Японські страви, як правило, збалансовані, приготовлені зі свіжих натуральних інгредієнтів, можуть стати частиною щоденного раціону.

Продукти для закуски вийде купити в великих супермаркетах, спеціалізованих магазинах, через інтернет. Характерні властивості суші:

  • тонкий аромат;
  • невеликий відсоток жирів;
  • низька калорійність;
  • насиченість вітамінами, мінералами.

Щоб сир для суші добре поєднувався з іншими інгредієнтами, гармонійно доповнював симфонію смаку, необхідно вибрати варіант з оптимальною консистенцією, ароматом.

Цікаво! У раціон японців обов'язково входять продукти з сої. Один з найпоширеніших - тофу, що означає сир з бобів сої. У поєднанні з рисом в неї з'являються специфічний смак, збагачує організм амінокислотами.

Як вибрати ідеальний сир для суші

Досвідчені шеф-кухарі рекомендують вибирати для готування цієї закуски вершковий сир, наприклад, «Філадельфію» (відмінно гармонує з морепродуктами, овочами, копченою рибою, ікрою), Buko, «Рікотту», «Маскарпоне», фету. Також є варіанти, спеціально створені для використання в процесі приготування ролів. Це позиції від таких виробників, як Hochland, Violette, Cremette.

Вони мають чимало переваг перед іншими видами продукції завдяки:

  • мінімальній кількості солі;
  • солодким вершковим нотах, які створює швидке дозрівання;
  • ніжною текстурою;
  • хорошою сполучуваності з іншими компонентами (часник, приправи, прянощі, зелень).

При необхідності в домашніх умовах дорогі сири можна замінити більш бюджетними варіантами: сирний Almette німецького виробника, бринза, плавлені варіації без наповнювачів, ароматизаторів. Принципово важливо, щоб вони мали ніжну текстуру, мінімальну кислотність, натуральний смак. До сирним ролів відмінно підійде соєвий соус.

При наявності кулінарних навичок і вільного часу вершковий сир для суші та ролів можна приготувати самостійно. Базові етапи:

  • нагріти 4 л молока до 30 ° С;
  • додати1 ч. Л. хлористого кальцію для кращого згущення;
  • залишити в теплому темному місці на 6-8 годин;
  • видалити зайву вологу (процес може зайняти до 24 годин).

Найчастіше набагато вигідніше і зручніше скористатися послугами професійної служби доставки. За відгуками, суші і роли на замовлення від IKURA мають вишуканий смак, доступну ціну і занурюють в східну атмосферу.

Варто знати! Для багатьох фанатів домашніх ролів актуальна відповідь на питання про те, чим замінити дорогі дефіцитні сири. Крім звичних більшості «Рікотта», «Маскарпоне» і фети, потрібно пробувати продукцію-аналог. Як називається перевірений продукт? Сушисти радять поекспериментувати з Arla Natura, Arla Buko, Hochland Almette «Вершковий» або Cremette, Creme Bonjour. Вони відрізняються від оригіналу складом (зокрема, наявністю в ньому крохмалю, деяких консервантів), нотками смаку, аромату, консистенцією.

Не варто додавати в суші тверді сорти. Вони не володіють необхідними органолептичними, фізичними властивостями, не зможуть підкреслити оригінальність страви. Знайти алгоритм приготування, дізнатися, який сир буде кращим, можна за допомогою книг по темі, періодичних видань, інтернет-ресурсів. Шеф-кухарі рекомендують новачкам, які не впевнені, чи підійде їх варіант для страви, взяти в якості бази рецепт темакі-суші з молодим сиром (на йогурті), зеленню, вугром, овочами.

Повернутися до списку новин
Наверх
Виберіть ваше місто